Over ons

Hout In Handen is een samenwerkingscollectief van drie Nijmeegse meubelmakers in de Splendorfabriek. Samen geven zij cursussen meubelmaken en workshops voor volwassenen. Deze worden gegeven door drie gedreven meubelmakers: David, Paul en Tom.

 

David van Mameren

Door zijn aderen stroomt het bloed van een meubelmaker. Zowel zijn grootvader als overgrootvader waren meubelmaker. Van jongs af aan was zijn koers duidelijk. Hij zou in de voetsporen treden van (over)grootvader van Mameren. David kan dan ook het beste gekarakteriseerd worden als modern met een vleugje nostalgie.

Op de HMC vakschool voor hout, meubel en interieur in Amsterdam leerde David de praktische kant van het meubelmaken. 

En inmiddels werkt David alweer bijna dertig jaar als professioneel meubelmaker. De passie is er na al die jaren nog steeds. “Het is en blijft geweldig om elke dag iets te kunnen creëren dat jaren mee kan en zowel praktisch als esthetisch genot oplevert. En dat met een prachtig levend materiaal wat hout is.”

 

Paul Oliemans

Meubelmaker en ontwerper Oliemans maakt al twintig jaar eigenzinnige en echte meubels voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Paul heeft vele jaren in het middelbaar onderwijs les gegeven. De afgelopen jaren heeft hij zijn kennis en vaardigheden van het meubelmakersvak aan stagiaires van het mbo-houtbewerking Technoviuum in Nijmegen overgedragen.

 

Tom Kloppenburg

Na een gevarieerde loopbaan, van taxichauffeur tot ICT-specialist, heeft Tom sinds 2010 zijn draai echt gevonden als meubelmaker bij Tommiek meubelmakerij.

“Het geknutsel begon al van jongs af aan en ging m’n hele leven door. Op kamers bouwde ik m’n eigen hoogslapers, bureaus en tv-kastjes. In mijn eerste echte huis ontwierp en maakte ik zelf de klerenkast, kapstok en kamerkast.

In 2007 maakte ik eindelijk werk van mijn passie. Ik maakte de eerste meubels voor vrienden en familie en inmiddels is deze hobby sinds 2010 uitgegroeid naar een fulltime baan als meubelmaker Tommiek en mag ik hele dagen mooie dingen in elkaar knutselen. Met iets meer kennis van zaken dan toen ik klein was, dat gelukkig wel!” 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close