Algemene voorwaarden

Artikel 1. Toepasselijkheid

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Hout In Handen en een cursist. Het betreft cursussen, workshops en gebruik maken van de werkplaats in de ruimste zin van het woord.

Artikel 2. Totstandkoming

  1. De overeenkomst tussen Hout in Handen en cursist komt tot stand door:
     Invulling van het formulier op de site en daarop volgend een bevestiging via email van Hout In Handen.
  2. Telefonische aanmelding en daarop volgend een bevestiging via email van Hout In Handen.

Alle cursussen, workshops, trainingen of opleidingen worden gehouden onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.

Door de inschrijving verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Artikel 3. Annulering

De cursist kan de cursus schriftelijk of via email annuleren. Indien de annulering minder dan twee weken voor aanvang van de cursus plaats vindt dan zijn de annuleringskosten 50% van de cursuskosten. Tenzij er voor de gehele cursus een plaatsvervangende cursist wordt gevonden. In dat geval bedragen de annuleringskosten € 60,=.

Ingeval de cursist na aanvang van de cursus zijn/haar deelname beëindigt of anderszins niet aan de cursus deelneemt, heeft de cursist geen recht op enige terugbetaling.

Hout In Handen kan de cursus zonder opgaaf van reden annuleren. Cursist krijgt dan het reeds betaalde cursusgeld volledig terug.

Bij verhindering mag een cursist de les op een andere cursusdag komen inhalen mits daar plaats voor is. In overleg en als de cursusruimte vrij is, is inhalen overdag voor de volwassenencursus ook mogelijk. Begeleiding door de cursusleiders is dan echter meestal niet mogelijk.

Artikel 4. Facturering

Een factuur wordt ongeveer een maand voor aanvang van de cursus per email verstuurd. Betaling van het verschuldigde cursusgeld moet binnen 14 dagen na de factuurdatum plaatsvinden. Bij het niet nakomen van de betalingsverplichting kan Hout In Handen overgaan tot gerechtelijke of buitengerechtelijke invordering. De kosten daarvan komen voor rekening van cursist.

Wanneer bij aanvang van de cursus niet het gehele cursusgeld is voldaan, wordt het recht op deelname aan de cursus opgeschort, totdat het volledige cursusgeld is voldaan, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. De betalingsverplichting blijft onverkort bestaan.

Artikel 5. Inhoudelijk

Hout In Handen behoudt zich altijd het recht om de workshops en cursussen inhoudelijk te veranderen en/of prijzen te wijzigen. Zij zal de cursist daarvan op redelijke termijn op de hoogte brengen.

Artikel 6. Aansprakelijkheid & veiligheid
Hout In Handen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers, noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de workshop of cursus.


Artikel 7. Werkplaats & verhuur

  1. De cursist heeft alleen toegang tot een werkplaats om eigen werkstukken te maken, indien hij/zij toestemming heeft van Hout In Handen.
  2. Hout In Handen is niet aansprakelijk voor beschadiging of vermissing van persoonlijke eigendommen of persoonlijk letsel.
  3. Alcohol en/of drugs in deze werkplaats zijn gevaarlijk en daarom verboden. Zelfs het onder invloed verschijnen kan een tijdelijke ontzegging van de werkplaats tot gevolg hebben.
  4. De werkplaats en haar faciliteiten dienen met respect en op verantwoorde wijze te worden gebruikt. Dat houd ook in dat de gereedschappen op de juiste plek worden teruggelegd en defecten worden gemeld. – De werkplek moet schoon worden achtergelaten.
  5. Bij het niet opvolgen van instructies of onzorgvuldig gedrag in welke vorm dan ook kan je de toegang tot de werkplaats worden ontzegd. Er is dan sprake van contractbreuk. De tot dan toe gemaakte kosten worden in rekening gebracht.
  6. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Artikel 8. Privacy

De persoonsgegevens die gevraagd worden zijn naam, telefoonnummer en emailadres. Alleen noodzakelijke personen hebben toegang tot uw gegevens. De toegang tot uw gegevens is afgeschermd. Factuurgegevens moeten volgens de wet 7 jaar bewaard worden.

Artikel 9. Klachten & geschillen

De cursist neemt bij klachten contact op met Hout In Handen. In overleg kunnen veel problemen opgelost worden. Mondt de klacht uit in een geschil dan is Het Nederlands recht is van toepassing op alle uit de tussen Hout In Handen en cursist gesloten overeenkomsten. Geschillen die voortkomen uit deze overeenkomst worden onderworpen aan een de bevoegde rechter bij de rechtbank Nijmegen. Het indienen van een klacht ontslaat de deelnemer niet van de betalingsverplichting. Als een deelnemer hinder veroorzaakt voor of tijdens een workshop of cursus, dan hebben wij het recht om deze persoon te weigeren of te verwijderen uit de workshop, en te weigeren voor volgende workshops of lessen van de cursus. De deelnemer krijgt hierbij het betaalde geld niet terug.

Hout In Handen, Nijmegen
11-9-2019

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close